Hvordan kan man få de unge til at engagere sig i fagligt relevante opgaver og samtidig få dem til at interagere på de sociale medier? Et tilbud til de unge er onlinespillet MAERSK TECH GAME, som årligt afvikles for landets 2. og 3. HTX- og STX-elever.

MAERSK TECH GAME er et online spil, Manova udviklede i samarbejde med SIMAC i 2014. Spillet afvikles på en hjemmeside oprettet til formålet, og giver de unge naturvidenskabelige profiler på landets HTX- og STX-skoler mulighed for at få indsigt i teknologien og de daglige opgaver ombord på et containerskib.

MAERSK TECH GAME tager udgangspunkt i et containerskibs rejse fra Asien til Europa og består af fem opgaver, som frigives med en times mellemrum. Deltagerne skal i hold af 4-7 personer løse matematik- og fysikopgaver samt praktiske og kreative opgaver. Holdene skal desuden løbende dokumentere nogle af deres resultater ved at uploade film og billeder til TECH GAMEs Facebookside for at tjene bonuspoints. Vinderpræmien er en eksklusiv rundvisning på et Maersk Triple-E containerskib.

Afvikling af MAERSK TECH GAME

MAERSK TECH GAME blev i første omgang afviklet i februar i år, hvor 13 af landets Tekniske Gymnasier deltog. Da vi ønskede at give endnu flere gymnasieelever mulighed for at deltage, afviklede vi et ekstraordinært TECH GAME torsdag d. 3. november 2016, hvor Aalborg Tekniske Gymnasium og Teknisk Gymnasium Skanderborg (Aalborg Tech) deltog. Her sad eleverne klar ved computerskærmene kl. 9.00, da første opgave blev frigivet.

Holdene udviste større engagement i takt med, at stillingen undervejs blev offentliggjort. Placeringen lå tæt gennem det meste af dagen, og især holdene i top fem dystede intensivt mod hinanden.

En mulighed for faglig fordybelse

MAERSK TECH GAME finder sted i tidsrummet 9.00-15.00 og giver eleverne mulighed for særlig fordybelse. Spillets opgaver er udviklet i samarbejde med SIMACs undervisere for netop at sikre det faglige niveau. Spillet udfordrer eleverne, da de både skal arbejde fagligt og kreativt. Det er også den respons, vi møder på skolerne, som tager en dag ud af kalenderen, for at give eleverne mulighed for at afprøve deres faglige færdigheder.